POINT Brunch Series: Mi-e dor de Asia cu Vlad Tăușance
17.04.2016 11:00 - 18:00 - Vezi pe Facebook

Mi-e dor de Asia! Nostalgii și improvizații

Tăușance gătește la fel de compulsiv precum muncește. Răruț, dar intens. Sub numele de cod Circulinar a pus chestii pe foc la festivaluri și evenimente private, de la Rebirth la Street Delivery și Beautyfood. Pe persoană fizică a exagerat pentru prieteni weekend de weekend și a scris cronici culinare timp de trei ani pentru Șapte Seri.

Și-a petrecut ultimul an pe drumuri, pendulând între București, Cambodgia și Baia Mare. Lucrează ca trainer și consultant în inovație, strateg de comunicare și, mai nou, se ocupă de candidatura orașului Baia Mare pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Meniul propus pentru brunch include gratuit povești despre Asia de Sud și despre Maramureș:

1. Amok cu file de pește de captură și piper de Kampot
Un fel de mâncare inevitabil în Cambodgia, scos din oală, ca la mare, sub formă de supă ușoară și parfumată, condimentată cu discernământ. Pusă în bol, la alegere, lângă pâine de casă sau orez.

2. Curry Saraman din vițel cu alune și caju, finisat la cuptor
Un curry khmer de sărbătoare, cu o textură cremoasă și un gust intens cu mai multe etaje. Adună la un loc vreo trei bucătării asiatice într-o singură farfurie. Dacă nu-l vreți cu orez, facem un piure de rădăcinoase cu porumb.

3. Budincă de orez cu banane și ananas caramelizat
Da, orez din nou. Știți, Asia...Evident, cu lapte de cocos. Vlad se gândește să-i facă o cremă-jeleu din banane și să-i sporească gustul cu ananas și anason.

Pentru vegetarieni

4. Clătite vietnameze cu vrejuri și frunze de sezon
Fără gluten. Fără ou. Fără fițe. Doar clătite pufoase și ce-i mai proaspăt în piață. Și ardei iute. Ajută. Le face pe loc, dacă vă anunțați la intrare.

-------------------------------------------------------------------------------------

Meniul este disponibil duminică, 17 aprilie, în intervalul 11:00 - 15:00 la prețul de 100 RON și include 2 băuturi la alegere, din partea casei.
RSVP: new@whatsthepoint.ro / 0799799708